Tiesitkö tämän vadelmasta?

Vadelma

Vadelma hellii vatsaa. Ei ainoastaan runsaskuituisuutensa tähden, vaan tutkimuksissa on myös todettu vadelman estävän haitallisten suolistobakteerien ja helikobakteerin kasvua ja kiinnittymistä vatsan limakalvoille.

Vadelmalla on myös muita terveysvaikutuksia. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vadelmien syöminen voi auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja, kakkostyypin diabetesta ja Alzheimerin tautia. Lisäksi vadelman on todettu estävän syöpäsolujen kasvua soluviljelmissä.
Vadelmien syömisen uskotaan suojaavan sydäntä ja luustoa, säätelevän maksan toimintoja ja hillitsevän myös painonnousua.

Vadelmassa on useita fenoliyhdisteitä. Näiden yhdisteiden on tutkimuksissa todettu estävän hapettumista eli ne toimivat antioksidantteina elimistössä. Antioksidantit auttavat kehoa suojaamaan soluja haitallisilta vapailta radikaaleilta, jotka aiheuttavat muun muassa verisuonten kovettumista.

Kuidun lisäksi vadelmasta saa paljon C-vitamiinia. Vadelma sisältää myös folaattia, jonka saannista suomalaisilla on yleensä puutetta.

Lähde: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/06/27/tiesitko-taman-vadelmasta

 

Tutustu tuotteisiimme: pakastekuivattu vadelma

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.