Tiesitkö tämän karpalosta?

Karpalo
Luonnonmarjoista karpalot kypsyvät viimeisinä. Karpaloa voidaan poimia lumen tuloon asti ja keväällä lumen alta. Tosin keväällä poimitun karpalon ravintoarvot ovat pienentyneet, mutta happamuus on vähentynyt ja sokeripitoisuus suurentunut.

Karpalolla on ollut tärkeä rooli kansanparannuksessa ja sitä on käytetty moneen vaivaan. Karpalon sisältämät fenoliset yhdisteet tuhoavat bakteereja. Karpalon uskotaan auttavan muun muassa virtsatien tulehdukseen.

Karpalosta saa runsaasti kuituja ja se on hyvä C-vitamiinin lähde.

Lähde: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/11/tiesitko-taman-karpalosta

 

Tutustu tuotteisiimme: pakastekuivattu karpalo

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.